Werknemers met HB of HSP

Je droombaan binnen handbereik?

Werknemers met HB of HSP vragen om een speciale aanpak voor verzuimpreventie.

De hoogbegaafde werknemer krijgt vaak gratis hoog sensitiviteit bij deze begaafdheid. Dat wil zeggen dat de werknemer gevoeliger is voor prikkels. Voor iemand zonder HSP is het moeilijk uitleggen. Maar je kunt je voorstellen dat je beter ruikt, beter hoort en gevoeliger bent voor energie. Zoveel als HSP tegen je werkt werkt het ook voor je als je je sensitiviteit voor de juiste aspecten van je baan kunt inzetten.

De HB werknemer heeft (als de HSP geen factor speelt) geen enkel probleem om gedreven en langere tijd aaneengesloten te werken. Daardoor krijgt de HB-er op een werkdag meer voor elkaar. De hoogbegaafde werknemer zal door niet HB werknemers niet of minder goed begrepen worden. De HB-er gaat veel te hard, en mensen kunnen het niet volgen. Dat leidt er vaak toe dat de werknemer het gevoel krijgt niet begrepen te worden. De werknemer die het gevoel heeft niet begrepen te worden maakt meer kans op een burn-out. De HB werknemer die werk onder zijn / haar niveau doet zal zich op het werk eerder vervelen. Dat kan resulteren in een bore-out.

Gevaar voor burn-out of bore-out

Vanwege het gevaar op uitval is het zaak om op tijd professionele ondersteuning in te schakelen. Dit heet verzuim preventie. Je kunt het eenvoudig zelf aankaarten bij de werkgever, maar vaak is er al een deuk in de relatie met de werkgever of de leidinggevende. Daardoor zit emotie in de weg en is het moeilijker om je specifieke uitdagingen aan te kaarten bij je werkgever. Go HB helpt. Wij leggen contact met de werkgever of de leidinggevende. Daarna gaan we voor je aan de slag om de uitdagingen uit te leggen. Daardoor sluit de baan beter aan op de persoon, is er meer begrip bij werkgever en werknemer. En zijn beide werkgever en werknemer gelukkiger.

© Go HB 2024 - Site Fleximaal Created by I3C BV